Thema's

Verandering hangt in de lucht. Overal tonen doeners dat het anders kan. Met een klein gebaar, vol lef en levenslust. Ook in Europa.

Want hier begint de vooruitgang. Hier bouwen we samen aan een bruisend continent waar mensen voor elkaar zorgen. Hier wordt je stem gehoord en krijgt iedereen een eerlijke kans.

Menselijker

Europa is vooralsnog een economische unie waar de mensen - jij en ik - het hart van vormen. Willen we samen sterk staan, dan zorgen we ervoor dat niemand uit de boot valt.

We willen een Europa waar jongeren kansen krijgen in het vinden van degelijk werk, waar vrouwen gelijk behandeld worden, waar kmo's niet benadeeld worden door multinationals, waar ouders een gerust hart hebben voor de toekomst van hun kinderen, waar transgenders zorgeloos de straat op kunnen, ouderen een vangnet hebben tegen...

Lees Meer ›

Eerlijker

Eenieder moet een eerlijke kans krijgen en Europa kan daarbij het voortouw nemen. Door spelregels af te spreken die transparant zijn en voor iedereen gelijk.

Iedereen moet eerlijke belastingen betalen, ook multinationals. We willen belastingontwijking en fraude drastisch aanpakken. We willen dat gegevens beschermd worden, dat consumenten hun rechten kunnen afdwingen, dat het internationaal handelsbeleid tot eerlijke handel leidt, dat discriminatie wordt weggewerkt, dat publieke diensten betaalbaar blijven voor iedereen. En we willen meer openheid...

Lees Meer ›

Gezonder

Frisse lucht, meer bos, lekker eten, zuiver water, geen plastieksoep in de zee. Wie wil dat nu niet? Wij willen dat Europa groener kleurt en met daadkracht onze planeet beschermt.

De klimaatverandering zet zich door, het akkoord van Parijs moet uitgevoerd worden, we willen minder fijn stof, meer openbaar vervoer, meer bomen voor meer zuurstof, en een dringende energietransitie. Maar ook een gezondere landbouw, minder kankerverwekkende stoffen in het milieu, vrijwaring van onze biodiversiteit, gezonde voeding, zuiver water en propere...

Lees Meer ›