Petra De Sutter

1e plaats

Samen met de tienduizenden klimaatbetogers en de honderden burgerbewegingen wil ik vechten voor een gezonder Europa. Voor een Europa waar de grond waarop we leven, het water dat we drinken, het voedsel dat we eten en de lucht die we inademen niet vol schadelijke stoffen zitten. Voor een Europa dat de klimaatverandering krachtdadig aanpakt, maar wel op een manier die rechtvaardig is voor iedereen.

Samen met de gele hesjes en de vakbonden wil ik vechten voor een menselijker Europa. Voor een Europa dat zijn burgers beschermt en dat kiest voor solidariteit. Voor een Europa dat samenwerkt in plaats van de concurrentie op te drijven. Voor een Europa dat vluchtelingen waardig opvangt.

Samen met de mensenrechtenorganisaties wil ik vechten voor een eerlijker Europa. Voor een Europa dat de belangen van de burgers belangrijker vindt dan die van de lobby. Voor een Europa dat minderheden beschermt en strijdt voor een eerlijke omgang met journalisten, activisten en meisjes en vrouwen die opkomen voor hun rechten.

Europa beter maken doen we samen met de klimaatbetogers, de gele hesjes en de mensenrechtenorganisaties

Mijn strijd voor een menselijker, eerlijker en gezonder Europa begon niet gisteren. Precies vijf jaar geleden stapte ik in de politiek om écht een verschil te maken, waar ik dat voordien enkel onrechtstreeks kon als professor reproductieve geneeskunde. Als gecoöpteerd senator in de Raad van Europa heb ik gezondheid, mensenrechten en sociale rechtvaardigheid bovenaan de agenda geplaatst. Nu wil ik samen met Bart Staes het Europese schip van richting doen veranderen vanuit het Europese Parlement.

En dat doen we niet alleen, maar samen met de klimaatbetogers, de gele hesjes en de mensenrechtenorganisaties. Het is tijd voor een ommekeer. Kies mee voor een sterker, groener en socialer Europa.

Website
www.petradesutter.eu

Sociale media
Facebook
Twitter

E-mail
Petra.DeSutter@groen.be